Knjiga Malovan u sjećanjima autora našega Malovčaka Zorana Duvnjaka, kao što smo najavljivali, izišla je iz štampe.

Malovan u sjećanjima, knjiga o Malovanu i Malovčanima
17.6.2024.

Malovan u sjećanjima je nastavak aktivnosti našega sajta Malovan.net. Knjiga ima više cjelina kao što su Život Malovčana kroz vijekove, rodoslovi porodica u Malovanu koje ranije nisu opisane kao što su Marići više porodica, Rađeni, Kanlići (dopunjeno), Zaladi, Kneževići, Cvijetići, Kolonje u Donjem Malovanu, te Bajile, Vavani,  Despinići, Ivazi, Zjajići, Miškovići, Mašići- Kanlići u Gornjem Malovanu.

Takođe su obrađeni poznati i manje poznati termini kojima su se koristili naši gorštaci, duhovni život Malovčana, poznati likovi iz Malovana kao što su Marinko Marić knez iz Malovana, Vlade Duvnjak Vladica izvrstan lovac i dobar čovjek, Mitar Rađen, Đokica naš ambasador, sveštenici braća Turkić, Mitar Veljko  i drugi.

Nekoliko tekstova drugih autora kao što je tekst naše Danijele Duvnjak Marković, tekst o Šujičkinji Mari, Jove Bajića.

Seoska groblja i mnoge druge teme.

Knjiga je potkrijepljena velikim brojem fotografija našega zavičaja i ljudi u njemu.

Simbolična cijena knjige je 30 KM i može se nabaviti kod autora.

 

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Postovani Milenko, Mozete se obratiti direktno piscu knjige Zoranu D. na tel.065668226
Urednistvo, Malovan.net, 28. јун 2024.
Uskoro dolazim u Zenicu, a nadam se da cu stici i do Kupresa. Gdje konkretno mogu potraziti knjigu?
Milenko Duronjic, Antwerpen Belgija, 26. јун 2024.
Имаo сам прилику да прочитам један дио из Зоранове најновије књиге МАЛОВАН У СЈЕЋАЊИМА. Зоран биљежи и детаљно описује наше родове и претке у задњих 200 година , а неки родови су обрађени чак од краја 16. и почетка 17. вијека. Зоран је наставио радoве својих претходника: Боривоја Ж Милојевића , Јове Бајића, Др. Младинка Кумовића и Др. Косте Дувњака. Зоране само напред и на многаја љета!
КУПРЕШАК, , 20. јун 2024.
Kako da se nabavi knjiga? Ima li link?
Goran, , 19. јун 2024.
Bravo Zorane, i veliko hvala da sačuvaš čuveni Malovan, i nas Malovčane od zaborava. Kako da dođem do dva primerka? Hvala unapred, i veliki pozdrav!
Stojanka Presl, Švedska, 18. јун 2024.
Lep gest, svaka čast autoru, verovatno bi je želeli svi iz tog kraja imati, ja lično zbog mog rano preminulog druga a Zoranovog brata a i da poklonim zetu Garonja Mladen koji je iz Malovana, sprema se za penziju iz Švajcarske da dođe uTitel
Nadežda Vlaški, Titel, 18. јун 2024.
Knjiga je dobra
Ilija, , 18. јун 2024.
Lijep pozdrav. Želim da kupim ovu knjigu. I moje porijeklo je iz Malovan. Moj djed je Branko Marić i baba Marićuša. Veliki pozdrav za Zorana.
Palma Trakilović, Tuzla, 18. јун 2024.

Facebook komentari