Dana 03.04.2024. godine u crkvi sv. Lazara kosovskog u Donjem Malovanu služen je parastos malovanjskim novomučenicima koji poginuše prije 32 godine.

Pokoj duši našim novomučenicima
3.4.2024.

 

Parastos za Malovčane stradale u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služili su otac Slaviša Đurić, paroh bugojanski, otac Srđan Belenzada paroh u manastiru Veselinje u Glamoču i naš paroh otac Marko Đurić.

Parastosu su prisustvovali malovčani potomci naših novomučenika te njihovi prijatelji i gosti koji cijene Malovan i Malovčane, između ostalih predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i pognulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac,  predstavnik opštine Drvar Dragoslav Popović, predstavnici opštine Grahovo Ratko Rosić i Miroslav Bauk, predstavnik udružrnja Ognjena Marija Livanjska Aleksandar Radeta, predstavnice opštine Kupres RS Jovana Kureljušić i Zorana Zubić, odbornik u OV  Kupres Zoran Mišić, predstavnik boračke organizacije RS opštinski odbor Kupres RS Duško Ždero, predstavnici ZUK "Međaš".

U nadahnutoj besjedi naš paroh otac Marko Đurić je istakao " ... Danas braćo i sestre nećemo puno govoriti , kao što smo govorili , a opet moramo reći o svijesti našega naroda i značaja ovakvih događaja. Da se radujemo našim mučenicima da prenesu molitve u naručje Božije, da nas Gospod Bog čuje" te nastavio da nikada ne treba zaboraviti da, koliko god povod našeg okupljanja bio tužan, mi imamo utjehu u stradanju i vaskrsenju Hristovom: ,,Za nas je smrt samo momenat, ali ne i kraj. Mi sa ove zemlje odlazimo imajući nadu u Vaskrsenje!'' Neka Gospod daruje Carstvo nebesko svim nevinim žrtvama, a svima nama vjere, snage i rješenosti da oprostimo i pamtimo. Da nikada ne skrenemo sa istinskog puta bogoljublja i čovjekoljublja!

Veliko hvala našoj Valentini Duvnjak na trudu koji je učinila na pripremi i organizaciji  aktivnosti prije i poslije parastosa.

 

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari