I ove 2023. Godine, iako je kiša lila i vrijeme hladno okupio se veliki broj naših ljudi koji poštuju, cijene i vole Malovan.

Proslavišmo Vidovdan 2023. godine
28.6.2023.

Za Vidivdan, slavu našega Hrama i sela tradicionalno se okupljaju malovčani, njihovi prijatelji, kumovi, komšije i rođaci, tako je bilo i ove godine. Liturgiju i lomljenje slavskog kolača poted napega oca Marka obavili su naši prijatelji kao i prijatelji našega paroha oca Marka protojereji Dragan Matić i Slaviša Đurić. Kuma Slave ove godine bila je Budinka Marković Bucka a za narednu godinu kuma će biti Jelka Duvnjak. Krst ove godine je nosio Svetko Marić Stojanov a barjake Neđo Duvnjak Petrin, David Daša Marić i Jovo Duvnjak, te ikone malovčani i malovanjke kao i njihovi gosti. Trpeza ljubavi i ove godine hvala Bogu uspješno organizovana. Kiša je gotovo cijeli dan padala ali nije mogla omesti naš narod da u rodnom kraju proslavi Vidovdan.

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Tekst je odlican
Bojanka Crmogorac Blagojevic, Novi Sad, 01. јул 2023.

Facebook komentari