Pozivamo sve zainteresovane potomke malovčana da se uključe u aktivnost uređenje groblja u rodnom kraju.

Košenje i uređenje groblja u Malovanu
2.5.2023.

Kao što ste već vidjeli na našim stranicama polako se vrše pripreme za uređenje groblja u Malovanu, Gornji Malovan je već dostavio obavijest da se potomci sahranjenih malovčana pozivaju da u granicama njihovih mogućnosti (kontak telefon Laze Vavana 065/806-545) pomognu da nam groblja ne zarastu u korov nego da izgledaju u skladu sa ljudskim normama.

U Donjem Malovanu postoje tri groblja i to Gornje u koje se sahranjuju Duvnjaci, Kanlići, Rađeni, Zeleni i Donje u koje se sahranjuju Marići, Duvnjaci, Kanlići, Milinovići te Kužno groblje u koje su mještani sahranjivani za vrijeme kuge a nastavilo se sa sahranjivanjem i kasnije, nalazi ispod zaseoka Marića Dolina neposredno uz magistralni put u isto se sahranjuju Marići iz Marića Doline kao i Marići Jovići, Duvnjaci iz Doline, Kolonje.

S tim u vezi pozivamo sve potomke sahranjenih malovčana da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu kako bi naša groblja bila uređena i pokošena. U Gornjem groblju prije nekoliko godina svu aktivnos je obavljao Pero Duvnjak a finansiralo je nekoliko malovčana koji rade vani. Međutim, Pero je odselio u Ameriku pa je prošle godine par malovčana slovom i brojem četvorica djelimično pokosilo groblje. Ove godine planiramo da detaljnije uradimo ovaj posao, zato pozivamo sve potomke da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu uređenje groblja a kontakt osobe su Zoran Duvnjak viber broj 065/668-226, Borislav Kanlić Sandokan tel. Broj 065/966-357   i Boris Duvnjak Borić viber broj 065/382-635.

U Donjem groblju su uveli praksu koju bi svi trebali prihvatiti a to je da se uređenje groblja obavlja vikend pred Vidovran a kontakt osobe su  Leko Marić Vulin viber broj 061/341-878, Radivoj Duvnjak Lukin, i Boro Kanlić Cika.

U Kužnom groblju takođe dobro rade i već tradicionalno svake godine uređuju groblje a nosioci aktivnosti su David Marić Dadi viber broj 066/ 876-331, Luka Kolonja i Milan Duvnjak Peričin unuk te se njima mogu obratiti svi zainteresovani da svojim prilozima pomognu ili da se neposredno uključe u radove uređenje groblja.

Takođe se možete obratiti u inboks faceboook ili instagram Malovan razglednica iz rodnog kraja kao i Malovan net.

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari