Prenosimo kompletan tekst umrlice Zorke Duvnjak kćerke Aladžiča Svetka i Jelisavke.

26.8.2022.


Zorka Duvnjak

Sa dubokom tugom objavljujemo smrt Zorke, naše drage majke, Babe i Bakija u subotu, 13. avgusta u bolnici Dr Bob Kemp. Zorka je imala 81 godinu. Preminuo je muž Danilo; njeni roditelji Jelisavka i Svetozar; i njena najstarija sestra Jelica. Iza nje je ostala sestra Stojanka iz Oksforda u Engleskoj, zajedno sa decom Džojs Radojkom (Rej Rikić) i Džonom Jovanom (Kasija), i četvoro unučadi: Danijelom (Čabeli), Džulijom, Dejvidom i Sofijom. Zorka je rođena u selu Donji Malovan u Bosni (bivša Jugoslavija). Posle Drugog svetskog rata, Zorka je emigrirala u Englesku 1955. da bi se pridružila svom ocu, a zatim je otišla u Kanadu 1958. da bi se udala za Danila. Proslavljali su 43 godine braka do Danilove smrti 2001. Zorka je uživala kao majka i podjednako, baka, s ljubavlju podržavajući svoju decu i unuke, zahvalna što može da ih gleda kako rastu. Zahvaljujemo se onkološkim i medicinskim timovima koji su joj omogućili da ostane u svom domu sve dok je to činila: dr. Dubof i Kumar-Tjagi; medicinske sestre u zajednici Rachel, Anne i Erin. Porodica i prijatelji biće primljeni u Pogrebnom zavodu Donald V. Brovn, 36 Lake Avenue Drive, Stonei Creek u sredu, 17. avgusta od 14:00 do 16:00 časova. i 18:30 – 20:30 časova. Pomen 19.30 časova. Opelo će biti služen u četvrtak, 18. avgusta u 11.00 časova u kapeli Zadušnice uz sasluženje otaca Radovana Kodića i Dejana Obradovića. Pokop na groblju Voodland. Umesto cveća, molimo vas da razmislite o davanju donacije u znak sećanja na Zorkinu pomoć Programu za borbu protiv raka i/ili Hospisu Dr Bob Kemp kako biste pomogli onim porodicama koje nas prate.

 Pokoj joj dušu 

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Нек је Зорки лака црна земља, да почива у Божијем миру са својим Данилом. Породици и родбини искрено саучешће од нас и наше породице.
Мирко и Анђа Канлић, Канадс, 31. авг 2022.
Prijateljica moje majke Ruze ,zajedno su odrasle cuvale ovce i drugovale.Neka joj je laka crna zemlja bog dusu da joj prosti. Porodici upucujem saucesce.
Mirko Maric(vilic), Adelaide S.A, 28. авг 2022.

Facebook komentari