U Vojvodni, na Fruškoj Gori juče 26.10.2019. godine umro je Mile Đorđića Duvnjak, prvi učitelj iz Malovana, a sahranjen dana 27. 10. 2019. godine na Svetu Petku.

Umro Mile Duvnjak
27.10.2019.

 Mile Đorđića Duvnjak, rođen je 1940. godine u Donjem Malovanu od oca Mitra zvanog Karetina i majke Stane takođe Duvnjak iz roda Mijajlovića. Mile je bio prvi školovan čovjek iz Donjeg Malovana, završio učiteljsku školu. Nakon deset godina provedenih u razredu, posvećuje se novinarstvu i odlazi u Sarajevo, a potom u Mostar, jedno vrijeme bio je dopisnik sarajevskog Oslobođenja iz Zapadnonjemačkog glavnog grada Bona.  U međuvremenu tri godine je bio na čelu Saveza komunista kupreške opštine. Godine 1992. napušta iz dobro poznatih razloga Mostar i odlazi u Vojvodinu u jedno selo na Fruškoj Gori koje se zove Ljuba. Mile je kao i mnogi naši malovčani volio rodni kraj, Malovan, njegove brda i doline, a preko našega sajta redovno je pratio sva zbvanja u zavičaju, a 31. jula 2014. godine, nakon što je pregledao novosti iz rodnog kraja na Malovan.net mi napisa:

"Često pogledam  šta ima novo u našem rodnom kraju i uvijek
me obraduju tvoje fotografije, jer mi one obnove drage uspomene
iz mog djetinjstva, mladosti i lijepog dijela prošlosti.Pročitam redovno i tekstove koje objaviš uz fotografije i oni nam pomažu
da malo više saznamo šta se dešava u našem rodnom selu.
Nastavi tako dok još možeš, jer su tvoje fotografije i tekstovi
jedina pisma iz rodnog kraja koja još stižu do nas koji smo se
rasuli po svijetu.
S poštovanjem i zahvalnošću šaljem ti rodjačke pozdrave.

Fruška gora, 31.juli 2014                 

    Mile DUVNJAK".

A 29.jula 2016. godine mi napisa: "Hvala Zorane što mi jutros omogući da "prošetam" kroz Ljubodovo i bacim  pogled na ljepotu Osičenice i njene djevojke".

Ove godine nas napusti dosta malovčana, jedan po jedan odlaze, među njima i Mile. Šta reći nego počivaj u miru naš Mile, neka ti je laka Fruškogorska zemlja, a tvoja duša će moći da lebdi nad našim Malovanom, tvojim Ljubodovom, Osječenicom, poljanom sa tvojim precima, našim malovčanima koji ranije odoše na put kojim ćemo, neko prije neko poslije ali svi  tamo. Iskreno saučešće supruzi Desi, sinu Miši, kćerki Bilji, unucima i unukama, bratu Stanku, sestri Mirjani i ostaloj rodbini.

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Mile ,pokoj ti duši. Porodici iskreno saučešće.
Drago Jovića Vojislavljev, Beograd, 30. окт 2019.
Pokoj Dusi Mili i saucesce Svima i mom starom Drugu bratu Milinom Stanku
Milan (Jove Djudjka) Duvnjak, Adelaide Australia, 28. окт 2019.
Mile neka ti je laka crna zemlja. Pocivaj u miru. Neka te andjeli cuvaju. Porodici iskreno saucesce!
Jelena Duvnjak Masic, Prijedor, 27. окт 2019.

Facebook komentari