Dana 04.10.2019. godine u oprganizaciji Udruženja Kuprešana, održan je 16. Kupreški sabor, u Hotelu Novi Sad u Novom Sadu.

ODRŽAN 16. KUPREŠKI SABOR
6.10.2019.

Kao i svake godine u prvoj sedmici okrtobra održan je sabor kuprešana, ovaj put u Novom sadu u organizaciji Udruženja kuprešana na čelu sa odborom u sastavu sa Cvijetić Mihajlom, Mišković Vukanom, Soro Mirkom i Karan Zoranom. Uz bogatu trpezu, jelo i piće koje podsjeća na rodni kraj i bogat kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali narodni guslar Ljubo Pavlović, vokalni solista Đoko Marić i krajiške grupe, kuprešani i njihovi poromci koji žive na teritoriji Srbije kao i jedan broj onih bliže zavičaju i iz zavičaja provedoše već šesnaesti put u druženju, pjesmi veselju, pomonjajući rodni kraj, družeći se. Na saboru je bila i delegacija Zavičajnog udruženja kuprešana "Međaš" sa sjedištem u Banja Luci na čelu sa predsjednikom udruženja Perom Lugonjom.

 
Malovan.net

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari