Domaćinstva u Donjem Malovanu 1992. godine
19. дец 2010.

Domaćinstva u Donjem Malovanu 1992. godine

U Donjem Malovanu pred sami početak rata 1992. godine živjelo je 79 domaćinstava, koja su dočekala taj nesrećni rat i svaka na svoj način loše prošla. Ovaj spisak, nakon povratka u Malovan sačinili su Leko Momčila Marić i Marinko Sime Marić. Spisak je napravljen po zaseocima počevši od Privije a završivši sa Jovića krajem. Po zaseocima to izgleda kako slijedi.

05. дец 2010.

Vavani porijeklo

Nažalost nismo još naišli na pisani dokumenat o porijeklu porodice Vavan.

14. нов 2010.

Božićno jutro

BOZICNO JUTRO JE POCINJALO ZA NAS DECU U 4-UJUTRO A ZA MOJU BAKU ( NARAVNO POSLE I MAJKA JE TO NASTAVILA )POCINJALO JE U TRI UJUTRU TAKO STO JE USTAJALA DA NAPRAVI CESNICU I CICVARU.

01. нов 2010.

Školstvo u Malovanu 3 - Još o učiteljima

Dragi moji, jutros u Beogradu sam razgovarao sa svojim ocem Zjajić Nedeljkom (1929) o učiteljima u Malovanu. On mi je naveo neka imena koja do sada nisam zapazio i dobijene informacije hoću da podijelim sa svima koji posjećuju ovu stranicu.

Školstvo u Malovanu
26. окт 2010.

Školstvo u Malovanu

Osnovna škola u Malovanu je osnovana 1927. a nalazila se na granici Donjeg i Gornjeg Malovana, prvi učitelj je bio je LjUBOMIR ĆULAFIĆ iz Crne Gore, iza njega učitelj je bio RADOMIR TUCAKOVIĆ. Iza njega je bio MIHAJLO TOPIĆ. Interesantna je činjenica da je Nedjeljko Zjajić ovog svog učitelja sreo u Beogradu 1995. godine i da su se medjusobno prepoznali nakon 56 godina..