Pokoj duši našim novomučenicima
03. апр 2024.

Pokoj duši našim novomučenicima

Dana 03.04.2024. godine u crkvi sv. Lazara kosovskog u Donjem Malovanu služen je parastos malovanjskim novomučenicima koji poginuše prije 32 godine.

Obavještenje iz katastra - Opština Kupres
29. дец 2023.

Obavještenje iz katastra - Opština Kupres

Iz opštine Kupres (fBiH) , a takođe i putem portala kupreški radio smo saznali da su pokrenute aktivnosti na pripremi i izlaganju na javni uvid podataka premjera i snimanja za katastarske opštine Kupres tj. Donji i Gornji Malovan. Zato ovom prilikom pozivamo sve komšije, rođake i prijatelje iz okruženja i dijaspore da se obavezno uključe u ovu akciju. Projekat Uspostave katastra nekretnina – Faza II na području opštine Kupres planirano je da se izvede u tri faze, a rok završetka implementacije je decembar 2025. godine.

Održano Drugo Kupreško veče
07. дец 2023.

Održano Drugo Kupreško veče

Neću lijeka ni ljekare, zovite mi neimare, sazidajte most bez kraja, most do moga zavičaja, ovako bi se moglo reći da je bio slogan Kupreške večeri. Sastaše se Kuprešani u Banja Luci i lijepo im bi, uz pjesmu, svirku, raspoloženje evociranje uspomena. U organizaciji ZUK Međaš 02.12.2023. godine održano je Drugo kupreško veče u salonu Speed u Banja Luci.

Sedamnaest godina sa vama
11. нов 2023.

Sedamnaest godina sa vama

Sedamnaest godina druženja vas sa Malovan. net, a i sajta, fejsbuk profila i instagram jeste lijep osjećaj i još uvijek opstaje i ostaje zahvaljujući prije svega vama. Sajt je već odavno ozbiljan medij, koji opisuje događaje, stanje, bitisanje, odlaske, povratke, dolaske iz rodnog kraja i u rodni kraj a takođe i život naših malovčana rasutih po cijelom svijetu. Mnogi sajtovi na internetu bijahu otvoreni, kako zaživiše, tako se i ugasiše, ali naš Malovan.net opstaje i ostaje.

Izgradnja seoskog doma od ideje do realizacije
20. јул 2023.

Izgradnja seoskog doma od ideje do realizacije

Za Vidovdan ove 2023. gidine razgovaralo se o gradnji seoskog doma, ideji staroj nekoliko decenija, da se u blizini naše Lazarice krene sa izgradnjom objekta koji bi služio našem narodu prilikom raznih okupljanja.