Malovan.net  Petnaest godina sa vama
04. сеп 2021.

Malovan.net Petnaest godina sa vama

Petnanaest godina druženja sa vama Malovan. net, razglednica iz rodnog kraja, izraste u ozbiljan sajt, sajt koji opisuje događaje, stanje, bitisanje, odlaske, život iz rodnog kraja a takođe i život naših malovčana rasutih po cijelom svijetu. Mnogi sajtovi na internetu bijahu otvoreni, kako zaživiše, tako se i ugasiše, ali naš Malovan.net opstaje i ostaje. Ove 2021. godine proslavljamo petnaest godina, jubilej postojanja sa novim sadržajem a to je instagram profil malovanrazglednica, koji je uvezan sa facebook profilom Malovan.net razglednica iz rodnog kraja time smo zaokružili naše bitisanje na internetu na čemu nam mogu zavidjeti mnoge lokalne zajednice, a ne sela, odnosno mala sela kao što su Gornji i Donji Malovan na kupreškoj visoravni.

 Jedan dan sa Zoranom Duvnjakom u Malovanu
09. авг 2021.

Jedan dan sa Zoranom Duvnjakom u Malovanu

Svako selo, pošto u njemu živi dosta žitelja istog prezimena tako i imena, često se dešava da se nađe dosta osoba istog imena i prezimena, pa čak i imena oca. Tako i kod Duvnjaka roda Tvrtkovića postoje Zoran Duvnjak i Zoran Duvnjak oba iz roda Đuđaka, Zoran Duvnjak iz roda Pržića, Zoran Duvnjak i Zoran Duvnjak, oba iz roda Duvnjaka iz Slavonije sada u Srbiji, Zoran Duvnjak iz roda Kovačevih, i ja Zoran Duvnjak iz roda Mijajlovića, evo ovdje već dva Zorana istog imena i prezimena i imena oca.

Planinari iz Kotor Varoši u pohodu na vrh Malovana
19. јул 2021.

Planinari iz Kotor Varoši u pohodu na vrh Malovana

Nakon Čačana još jedno planinarsko društvo ide u pohod na vrh Malovana. Naime, na poziv porodice Jelene i Marka Marića planinari PD Mehanizam iz Kotor Varoši boraviće u našem selu i pohoditi ka vrhu Malovana.

Danijela Duvnjak Marković, U pohode zavičaju
14. јул 2021.

Danijela Duvnjak Marković, U pohode zavičaju

Koliko nas sanja rodni kraj, a onda kada dođe obišao bi svaki dio...Kupres, Malovan, Livno, Cincar pa opet Malovan, Šujica, Janjske otoke, Jajce...Ali Malovan je u srcu, čvrsto stojim i gledam svoje korene ovde na Malovanu i u Malovanu ja sam ja.