Malovan.net trinaest godina sa vama
08. дец 2019.

Malovan.net trinaest godina sa vama

Trinanaest godina se druži sa vama Malovan. net, razglednica iz rodnog kraja, lokaliteta koji najviše volimo, gdje smo rođeni, odakle smo pošli i uvijek se vraćali, bar u mislima, snovima, sjećanjima, tu su naši korjeni i korjeni naših predaka, ova trinaesta godina rada ispunjena je bila mnogim aktivnostim ne samo našega sajta nego i naših aktivista, kuprešana koji vole svoj zavičaj i koji su uvijek uz njega, ako nikako drugačije onda bar ovako elektronskim putem, ali ove godine mnogi smo bili i fizički prisutni i učinili dosta dobrih stvari za naš zavičaj.

U ORGANIZACIJI  UDRUŽENjA „MEĐAŠ“ U BANjALUCI ODRŽANO PRVO KUPREŠKO VEČE
28. нов 2019.

U ORGANIZACIJI UDRUŽENjA „MEĐAŠ“ U BANjALUCI ODRŽANO PRVO KUPREŠKO VEČE

Kupreški Srbi koji žive u Banjaluci i njenoj okolini organizovali su 23. novembra u banjalučkom motelu „Ortodoks“ zavičajno okupljanje pod nazivom „Kupreško veče“ gde se okupilo više od dvesta Kuprešana. Stigli su i iz Prijedora, Gradiške, Prnjavora, Brčkog. Bilo ih je i iz Srbije, pa i iz inostranstva. Ovakva zavičajna druženja kupreških Srba započela su pre šesnaest godina u Srbiji, u Beogradu i Novom Sadu. Kuprešani koji žive u Banjaluci i njenoj okolini oklevali su da se na taj način okupljaju, možda i zbog toga što im je zavičaj ipak blizu. Oni su bili u mogućnosti da češće posećuju svoja spaljena sela Blagaj, Malovan, Rilić, Vukovsko, Ravno i Mračaj da dođu na svoja kućišta i tamo utole zavičajnu čežnju.

PRVO KUPREŠKO VEČE U BANjA LUCI
20. окт 2019.

PRVO KUPREŠKO VEČE U BANjA LUCI

U organizacji Zavičajnog udruženja kuprešana Međaš dana 23.11.2019. godne u motelu Ortodoks u Banja Luci održaće se Prvo kupreško veče. Organizator poziva sve kuprešane, njihove potomke i prijatelje da se odazovu i uzmu učešće na Prvoj kupreškoj večeri.

ODRŽAN 16. KUPREŠKI SABOR
06. окт 2019.

ODRŽAN 16. KUPREŠKI SABOR

Dana 04.10.2019. godine u oprganizaciji Udruženja Kuprešana, održan je 16. Kupreški sabor, u Hotelu Novi Sad u Novom Sadu.