Књига Малован у сјећањима аутора нашега Маловчака Зорана Дувњака, као што смо најављивали, изишла је из штампе.

Малован у сјећањима, књига о Маловану и Маловчанима
17.6.2024.

Малован у сјећањима је наставак активности нашега сајта Malovan.net. Књига има више цјелина као што су Живот Маловчана кроз вијекове, родослови породица у Маловану које раније нису описане као што су Марићи више породица, Рађени, Канлићи (допуњено), Залади, Кнежевићи, Цвијетићи, Колоње у Доњем Маловану, те Бајиле, Вавани,  Деспинићи, Ивази, Зјајићи, Мишковићи, Машићи- Канлићи у Горњем Маловану.

Такође су обрађени познати и мање познати термини којима су се користили наши горштаци, духовни живот Маловчана, познати ликови из Малована као што су Маринко Марић кнез из Малована, Владе Дувњак Владица изврстан ловац и добар човјек, Митар Рађен, Ђокица наш амбасадор, свештеници браћа Туркић, Митар Вељко  и други.

Неколико текстова других аутора као што је текст наше Данијеле Дувњак Марковић, текст о Шујичкињи Мари, Јове Бајића.

Сеоска гробља и многе друге теме.

Књига је поткријепљена великим бројем фотографија нашега завичаја и људи у њему.

Симболична цијена књиге је 30 КМ и може се набавити код аутора.

 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Postovani Milenko, Mozete se obratiti direktno piscu knjige Zoranu D. na tel.065668226
Urednistvo, Malovan.net, 28. јун 2024.
Uskoro dolazim u Zenicu, a nadam se da cu stici i do Kupresa. Gdje konkretno mogu potraziti knjigu?
Milenko Duronjic, Antwerpen Belgija, 26. јун 2024.
Имаo сам прилику да прочитам један дио из Зоранове најновије књиге МАЛОВАН У СЈЕЋАЊИМА. Зоран биљежи и детаљно описује наше родове и претке у задњих 200 година , а неки родови су обрађени чак од краја 16. и почетка 17. вијека. Зоран је наставио радoве својих претходника: Боривоја Ж Милојевића , Јове Бајића, Др. Младинка Кумовића и Др. Косте Дувњака. Зоране само напред и на многаја љета!
КУПРЕШАК, , 20. јун 2024.
Kako da se nabavi knjiga? Ima li link?
Goran, , 19. јун 2024.
Bravo Zorane, i veliko hvala da sačuvaš čuveni Malovan, i nas Malovčane od zaborava. Kako da dođem do dva primerka? Hvala unapred, i veliki pozdrav!
Stojanka Presl, Švedska, 18. јун 2024.
Lep gest, svaka čast autoru, verovatno bi je želeli svi iz tog kraja imati, ja lično zbog mog rano preminulog druga a Zoranovog brata a i da poklonim zetu Garonja Mladen koji je iz Malovana, sprema se za penziju iz Švajcarske da dođe uTitel
Nadežda Vlaški, Titel, 18. јун 2024.
Knjiga je dobra
Ilija, , 18. јун 2024.
Lijep pozdrav. Želim da kupim ovu knjigu. I moje porijeklo je iz Malovan. Moj djed je Branko Marić i baba Marićuša. Veliki pozdrav za Zorana.
Palma Trakilović, Tuzla, 18. јун 2024.

Facebook коментари