Дана 03.04.2024. године у цркви св. Лазара косовског у Доњем Маловану служен је парастос маловањским новомученицима који погинуше прије 32 године.

Покој души нашим новомученицима
3.4.2024.

 

Парастос за Маловчане страдале у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату служили су отац Славиша Ђурић, парох бугојански, отац Срђан Белензада парох у манастиру Веселиње у Гламочу и наш парох отац Марко Ђурић.

Парастосу су присуствовали маловчани потомци наших новомученика те њихови пријатељи и гости који цијене Малован и Маловчане, између осталих предсједник Републичке организације породица заробљених и погнулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац,  представник општине Дрвар Драгослав Поповић, представници општине Грахово Ратко Росић и Мирослав Баук, представник удружрња Огњена Марија Ливањска Александар Радета, представнице општине Купрес РС Јована Курељушић и Зорана Зубић, одборник у ОВ  Купрес Зоран Мишић, представник борачке организације РС општински одбор Купрес РС Душко Ждеро, представници ЗУК "Међаш".

У надахнутој бесједи наш парох отац Марко Ђурић је истакао " ... Данас браћо и сестре нећемо пуно говорити , као што смо говорили , а опет морамо рећи о свијести нашега народа и значаја оваквих догађаја. Да се радујемо нашим мученицима да пренесу молитве у наручје Божије, да нас Господ Бог чује" те наставио да никада не треба заборавити да, колико год повод нашег окупљања био тужан, ми имамо утјеху у страдању и васкрсењу Христовом: ,,За нас је смрт само моменат, али не и крај. Ми са ове земље одлазимо имајући наду у Васкрсење!'' Нека Господ дарује Царство небеско свим невиним жртвама, а свима нама вјере, снаге и рјешености да опростимо и памтимо. Да никада не скренемо са истинског пута богољубља и човјекољубља!

Велико хвала нашој Валентини Дувњак на труду који је учинила на припреми и организацији  активности прије и послије парастоса.

 

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари