Да се поштен рад исплати најбоље говоре и резултати. Наиме, наша Маловањка Валентина Тина Дувњак и њена Мајка Дара, након неколико година напорног рада у завичају Маловану већ постижу резултате а и награде су ту за кромпир са Купреса. А награда из категорије најбољи пољопривредни штанд је стигла баш из постојбине кромпира Гламоча.

Наша Маловањка Тина освојила награду на крoмпиријади у Гламочу
22.10.2022.

Протеклог викенда у Гламочу је одржана манифестација под називом Кромпиријада, која је већ постала традиционална. На истој пољопривредни произвођачи гламочког краја,  излажу своје производе а међу њима најдоминантнији је кромпир по којем је Гламоч и најпознатији. Међу њима ове године нашла се и наша Маловањка Валентина Тина Дувњак са својим ратарским производима које на парцелама у Маловану узгаја са пуно љубави али без хемије, прстицида, инсектицида само са природном ђубривом и главним средством за рад мотиком. Она је прије 5-6 година напустила топли радијски стидио, новинарски поса и упутила се ка родном Маловану, својим корјенима и није се покајала. Данас не иде у теретане, не посјећује фитнес клубове, него живи у природи и са природом, као што једном рече "Моја теретана је мотика". Производи себи здраву храну а вишкове пласира на тржишту и то људима који вапе за здравом храном из нетакнуте природе. Њени производи кромпир, бијели и црвени лук мрква, купус, цвекла, пекмез од шипака-шепурака, шљива, сок од зове, борoвнице, малине, разни чајеви убрани на падинама Малована, Цинцара, Радуше, Виторога налазе мјесто у многим домовима Бања Луке и сусједних градова, као и Загрева, Београда, Новог Сада и постала је бренд у регуону. А све својим поштеним радом, самоодрицањем, љубављу. Да наша Тина има срце велико као Малован говори и податак да је  нашем заједничком пријатељу Горану из Бања Луке који је болестан, обећала гратис њене производе како би конзумирао здраву храну и ако Бог да брзо оздравио.

Овим поводом огласила се и наша Тина чији текст преносимо у цјелости:

"ОЈ ГЛАМОЧУ МОЈ ГЛАМОЧУ ПОЛА РОДА МОГА, НЕ ДИЛИМ ТЕ ОД КУПРЕСА СВОГА ❤️

 

Драги моји Гламочани, велика ми је част што сам јуче стала раме уз раме са вама који сте највећи произвођачи кромпира на овим просторима, представила башту МАЛОВАЊКА и кромпир из ње узгојен на Купрешкој висоравни( Горњи Малован) и растао само од оног што му је чиста природа дала.

Награда из категорије НАЈБОЉИ ПОЉОПРИВРЕДНИ ШТАНД мени и Купресу много значи.

Желим свим срцем и надам се да ће се све више људи са ових простора који су се расули по свијету, враћати дедовини и садити баште, производити храну врхунског квалитета, јер ова земља је златна земља.

Гламоч је некада, не тако давно имао највећу фабрику за прeраду кромпира у ЕВРОПИ !

Зашто је не би имао опет, ако Бог да ИМАЋЕ ❤️"

Неки људи не могу да виде богатство које им преци оставише у том парчету земље у тој њиви зараслој у коров а ја могу и ево рећи ћу вам да сам јуче заплакала у повратку кући гледајући све те њиве и ливаде које се не обрађују не само у Гламочу него свуда на овим просторима.

Драги моји ми можемо хранити милионе људи.

 

СВУДА ПОЂИ - СВОЈОЈ КУЋИ ДОЂИ ❤️"

Да си нам жива и здрава Тина!

 

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Sve što je rekla ,istina je . Nadajmo se da će još neki krenuti tim putem. Želim svima puno uspjeha .
Željka, Banja Luka, 23. окт 2022.
Sve čestitke za našu Tinu. Pozdrav.
Stojan Bosnic, Novi sad, 23. окт 2022.

Facebook коментари