Драги Наши маловчани размишљања смо да ове 2022. године прославимо Видовдан у завичају на  мало другачији начин, то јест да поред свечано-вјерског дијела имамо и радни дио. Наиме свједоци смо да је у Маловану сваке године све мање и мање становника, како године пролазе они старији полако одлазе а млађи заокупљени својим пословима и обавезана доста ријетко долазе. Парцијално обављамо послове у селу како ко може а посебно се те активности односе на уређење гробаља у Маловану којих има четири и то : у Доњем,  Горње и Доње  те Кужно гробље, док у Горњем Маловану постоји једно гробље.

Припреме за Видовдан 2022
18.2.2022.

 

Овом приликом, ако сте сагласни жељели би ове године јединствено косити и уређивати гробља, а приједлог је ове године да за викенд прије Видовдана (у суботу 25. јуна или недјељу 26. Јуна) одвојимо вријеме и приступимо чишћењу и кошењу гробаља, свако у својем гробљу гдје су му укопани преци. Ову активност већ неколико година у Доњем гробљу у Доњем Маловану уочи Видовдана обављају Леко, Радован, Цика, Жељко, Синиша и остали чији преци су укопани у ово гробље, а идеја је да се и остали потомци укључе у ову активност и гробљима гдје почивају њихови преци. Зато предлжемо да активност уређења гробаља воде:

 • У Горњем гробљу, Зоран и Борис Дувњак те Борислав Канлић,
 • У Доњем гробљу Радован, Леко Вулин и Цика,
 • У Кужном гробљу Дади, Лука Колоња, Ацо Перичин,
 • У Горњем Маловану Драган и Лазо Ваван те Борић Зјајић.

Планирамо у сарадњи са нашим парохом о. Марком да организујемо трпезу љубави као и прошле године, након литургије и ломљења славског колача.

Такође наша маловањка 100 % Валентина Тина Дувњак, увијек спремна и активна може да се ангажује као и много пута раније да својим даром и талентом помогне у осмишљавању културног дијела прославе Видовдана.

Jош једном се захваљујемо свима онима који помогоше нашу активност за Видивдан 2021. године.

С тим у вези почињемо и прикупљање новчаних средстава  за Видовдан 2022. године:

 1. Зоран Дувњак            50 КМ,
 2. Mирко Славла Дувњак 100фунти,
 3. Милан  Славка Дувњак100фунти,
 4. Драган Светка Ваван 100 КМ,
 5. Ратко Велемир 40 фунти,
 6. Рада и Војо Кнежић 100 US dolara,
 7. Наташа и Милорад Шебез 100 US dolara,
 8. Борис-Борић Дувњак 50 КМ,
 9. Анђа и Мирко Канлић 200 Канадских долара,
 10. О.Симон Туркић 50 US dolara,
 11. О.Саша Туркић  50 US dolara,
 12. Давид Дади Марић 100 КМ,
 13. Борислав Блек Марић 50 КМ,
 14.  

 

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Поштовани наши Маловчани, захвални смо вам на Вашој активности, око сређења гробља и прославе Видовдана. Жао нам је што нисмо у могућности бити са вама, али смон у души ту. Желели би да та активност заживи и да се пренесе и на млађе генерације у будућности. Нек нам је са срећом та прослава. Позз. Од нас из Канаде.
Анђа и Мирко Канлић, Канада, 03. мај 2022.
JAKO DOBRA IDEJA PODRZAVAMO VAS PLAN U VEZI GROBLJA A I RUCAK POSLE MOLITVE ZA VIDOOVDAN. AKO BOG DA VIDIMO SE I DA VAM POMOGNEMO.POZDRAV
DAVID DUVNJAK, MLADENOVAC, 18. феб 2022.

Facebook коментари