Драги наши у припреми је књига радног назива Малован у срцу аутора професора Зорана Дувњака, која ће описати родослов породица у Горњем Маловану, те породица из Доњег Малована које нису описане у књизи др. Косте Дувњака хроника Купрешког села Доњи Малован. Књига ће садржавати велики број текстова о нашим маловчанима њиховин, обичајима, навикама, занимањима као и предметима којима су се служили.

У припреми нова књига из Завичаја радног назива МАЛОВАН У СРЦУ
13.10.2021.

С тим у вези, када је у питању родослов породица које нису обухваћене у поменутој књизи, позивамо  сроднике породица из Маловану да нам се јаве у инбокс како би што потпуније урадили родослове, у овом пројекту се посебно издвајају по бројности породице Марић из Долине и са Привије (Биланчеви) у Доњем и Вавани у Горњем Маловану,  јер вријеме неумитно тече, старији умиру, млађи или немају времена или су незаинтересовани, те би на овај начин многа лица, породичне везе, наши корјени, догађаји, обичаји, предмети, алати заувијек били отргнути од заборава. 

 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари