У православним храмовима и црквама широм свијета традиционалним паљењем бадњака 6.1.2020.године, обиљежена прослава Бадњег дана. Паљење бадњака у цркви Св.цара Лазара у Доњем Маловану и ове године већ традиционално обављено са почетком у 17 часова на Бадње вече а том приликом уприличено је и пијукање. А 8. јануара Сабор пресвете Богородице, Света литургија у храму св. Великомученика Лазара.

Бадњак и Божић 2020 у Маловану!
6.1.2020.

Лијепо је било на бадње вече у родном Маловану, окупили се потомци маловчана да у својој Лазарици обиљеже Бадње вече, организују пијукање, доношење и паљење бадњака, ватромет уз чашицу куваног вина. Није их пуно било, а и како би када нас је сваке године све мање и мање, али ипак млада генерација потомака маловчана се труди да се традиција не угаси. Овом прилоком им се захваљујемо уз наш тредиционални поздрав ХРИСТОС СЕ РОДИ-ВАИСТИНУ СЕ РОДИ. На дан Сабора пресвете богородице, други дан Божића, 8. јануара наш о. Марко дошао је у Доњи Малован те у присуству вјерујућих маловчана обавио Свету Литургију у нашем храму посвећеном Светом великомученику и кнезу Лазару.                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                                       Валентина Дувњак

 
Валентина Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари