Домаћинства у Доњем Маловану 1992. године
19. дец 2010.

Домаћинства у Доњем Маловану 1992. године

У Доњем Маловану пред сами почетак рата 1992. године живјело је 79 домаћинстава, која су дочекала тај несрећни рат и свака на свој начин лоше прошла. Овај списак, након повратка у Малован сачинили су Леко Момчила Марић и Маринко Симе Марић. Списак је направљен по засеоцима почевши од Привије а завршивши са Јовића крајем. По засеоцима то изгледа како слиједи.

14. нов 2010.

Божићно јутро

BOZICNO JUTRO JE POCINJALO ZA NAS DECU U 4-UJUTRO A ZA MOJU BAKU ( NARAVNO POSLE I MAJKA JE TO NASTAVILA )POCINJALO JE U TRI UJUTRU TAKO STO JE USTAJALA DA NAPRAVI CESNICU I CICVARU.

01. нов 2010.

Школство у Маловану 3 - Још о учитељима

Драги моји, јутрос у Београду сам разговарао са својим оцем Зјајић Недељком (1929) о учитељима у Маловану. Он ми је навео нека имена која до сада нисам запазио и добијене информације хоћу да подијелим са свима који посјећују ову страницу.

Школство у Маловану
26. окт 2010.

Школство у Маловану

Основна школа у Маловану је основана 1927. а налазила се на граници Доњег и Горњег Малована, први учитељ је био је ЉУБОМИР ЋУЛАФИЋ из Црне Горе, иза њега учитељ је био РАДОМИР ТУЦАКОВИЋ. Иза њега је био МИХАЈЛО ТОПИЋ. Интересантна је чињеница да је Недјељко Зјајић овог свог учитеља срео у Београду 1995. године и да су се медјусобно препознали након 56 година..