И на гробу Анђе Канлић  у Доњем Маловану изникла  јабука
29. сеп 2019.

И на гробу Анђе Канлић у Доњем Маловану изникла јабука

Као што сам писао о Душану Дувњаку званом Дуда из Доњег Малована да је на његовом гробу изникла велика лијепа јабука, која је почела да рађа плодове, тако ове 2019. године примјетих да је и изнад гроба Анђе Канлић у истом гробљу израсла, тачно иза споменика, једна млада лијепа јабука са два стабла из једног корјена, сам себи рекох, „Боже драги види и код Анђе, као и код Дуде израсла на гробу јабука“.

Mитар Вељко, звани Мића, Мијавела, просвјетни радник, писац, пјесник, хуманитарац, купрешак од главе до пете
30. мар 2019.

Mитар Вељко, звани Мића, Мијавела, просвјетни радник, писац, пјесник, хуманитарац, купрешак од главе до пете

Ове 2019. године навршава се седам година како нас је напустио (28.07.2012 године) наш земљак, купрешак, просвјетни радник, писац и пјесник, хуманитарни радник Митар Лазе Вељко, прћијски надимак породице Модрић, звани Мића или Мијавела како су га у ужем кругу породице и пријатеља звали.

Јеремија Кикића
27. окт 2018.

Јеремија Кикића

Често себе ухватим у размишљању о Маловану, маловчанима тако на ред дође да нешто напишем о Јеремији Дувњаку из рода Кикића, односно како да од заборава отргнем још једног маловчака и многе досјетке кoје су годинама препричаване, како у Другом свјетском рату тако и поратним периоду. Његова девиза у једном раздобљу живота била је: Нит ћу Тити нит ћу Дражи већ у шуму па ме тражи.