Мјесни одбор за електрификацију наставља активности на успостави уличне расвјете у Горњем  Маловану Општина Купрес
20. дец 2022.

Мјесни одбор за електрификацију наставља активности на успостави уличне расвјете у Горњем Маловану Општина Купрес

Настављене активности на електрификацији уличне расвјете нашега завичаја Горњег Малована, овим путем позивамо све рођаке, комшије и пријатеље, како из окружења, тако и из дијаспоре, а који се још нису придружили овој акцији да то учине сада и да се придруже другој фази – акције освјетљења то јест уличне расвјете.

Наша Маловањка Тина освојила награду на крoмпиријади у Гламочу
22. окт 2022.

Наша Маловањка Тина освојила награду на крoмпиријади у Гламочу

Да се поштен рад исплати најбоље говоре и резултати. Наиме, наша Маловањка Валентина Тина Дувњак и њена Мајка Дара, након неколико година напорног рада у завичају Маловану већ постижу резултате а и награде су ту за кромпир са Купреса. А награда из категорије најбољи пољопривредни штанд је стигла баш из постојбине кромпира Гламоча.

Шетнаест година са вама , Малован.нет
29. сеп 2022.

Шетнаест година са вама , Малован.нет

Шеснанаест година дружења вас са Мalovan. nеt, а и сајта, фејсбук профила и инстаграма са вама јесте лијеп осјећај. Сајт израсте у озбиљан медиј, сајт који описује догађаје, стање, битисање, одласке из родног краја а такође и живот наших маловчана расутих по цијелом свијету. Многи сајтови на интернету бијаху отворени, како заживише, тако се и угасише, али наш Малован.нет опстаје и остаје.

Страљаница све наше стрљанице
02. јул 2022.

Страљаница све наше стрљанице

https://www.malovan.net/Cir/TekstNovi/345/Strljanica-Dan-kosidbe-na-Kupresu Као увод у овај текст нека буде текст Милана Зјајића Зјаје објављен на нашем сајту 2008. године и данас актуелан као и тада. Али тема овога текста више је српска женска народна ношња са Купреса коју је овом приликом носила наша Валентина Тина Дувњак.