Покој души нашим новомученицима
03. апр 2024.

Покој души нашим новомученицима

Дана 03.04.2024. године у цркви св. Лазара косовског у Доњем Маловану служен је парастос маловањским новомученицима који погинуше прије 32 године.

Обавјештење из катастра - Општина Купрес
29. дец 2023.

Обавјештење из катастра - Општина Купрес

Из општине Купрес (фБиХ) , а такође и путем портала купрешки радио смо сазнали да су покренуте активности на припреми и излагању на јавни увид података премјера и снимања за катастарске општине Купрес тј. Доњи и Горњи Малован. Зато овом приликом позивамо све комшије, рођаке и пријатеље из окружења и дијаспоре да се обавезно укључе у ову акцију. Пројекат Успоставе катастра некретнина – Фаза ИИ на подручју општине Купрес планирано је да се изведе у три фазе, а рок завршетка имплементације је децембар 2025. године.

Одржано Друго Купрешко вече
07. дец 2023.

Одржано Друго Купрешко вече

Нећу лијека ни љекаре, зовите ми неимаре, сазидајте мост без краја, мост до мога завичаја, овако би се могло рећи да је био слоган Купрешке вечери. Састаше се Купрешани у Бања Луци и лијепо им би, уз пјесму, свирку, расположење евоцирање успомена. У организацији ЗУК Међаш 02.12.2023. године одржано је Друго купрешко вече у салону Speed у Бања Луци.

Седамнаест година са вама
11. нов 2023.

Седамнаест година са вама

Седамнаест година дружења вас са Мalovan. nеt, а и сајта, фејсбук профила и инстаграм јесте лијеп осјећај и још увијек опстаје и остаје захваљујући прије свега вама. Сајт је већ одавно озбиљан медиј, који описује догађаје, стање, битисање, одласке, повратке, доласке из родног краја и у родни крај а такође и живот наших маловчана расутих по цијелом свијету. Многи сајтови на интернету бијаху отворени, како заживише, тако се и угасише, али наш Мalovan.net опстаје и остаје.

Изградња сеоског дома од идеје до реализациjе
20. јул 2023.

Изградња сеоског дома од идеје до реализациjе

За Видовдан ове 2023. гидине разговарало се о градњи сеоског дома, идеји старој неколико деценија, да се у близини наше Лазарице крене са изградњом објекта који би служио нашем народу приликом разних окупљања.