У припреми нова књига из Завичаја радног назива МАЛОВАН У СРЦУ
13. окт 2021.

У припреми нова књига из Завичаја радног назива МАЛОВАН У СРЦУ

Драги наши у припреми је књига радног назива Малован у срцу аутора професора Зорана Дувњака, која ће описати родослов породица у Горњем Маловану, те породица из Доњег Малована које нису описане у књизи др. Косте Дувњака хроника Купрешког села Доњи Малован. Књига ће садржавати велики број текстова о нашим маловчанима њиховин, обичајима, навикама, занимањима као и предметима којима су се служили.

Malovan.net  Петнаест година са вама
04. сеп 2021.

Malovan.net Петнаест година са вама

Петнанаест година дружења са вама Мalovan. nеt, разгледница из родног краја, израсте у озбиљан сајт, сајт који описује догађаје, стање, битисање, одласке, живот из родног краја а такође и живот наших маловчана расутих по цијелом свијету. Многи сајтови на интернету бијаху отворени, како заживише, тако се и угасише, али наш Малован.нет опстаје и остаје.

 Један дан са Зораном Дувњаком у Маловану
09. авг 2021.

Један дан са Зораном Дувњаком у Маловану

Свако село, пошто у њему живи доста житеља истог презимена тако и имена, често се дешава да се нађе доста особа истог имена и презимена, па чак и имена оца. Тако и код Дувњака рода Твртковића постоје Зоран Дувњак и Зоран Дувњак оба из рода Ђуђака, Зоран Дувњак из рода Пржића, Зоран Дувњак и Зоран Дувњак, оба из рода Дувњака из Славоније сада у Србији, Зоран Дувњак из рода Ковачевих, и ја Зоран Дувњак из рода Мијајловића, ево овдје већ два Зорана истог имена и презимена и имена оца.