FK Malovan ostaje i opstaje i ponovo osvaja turnire
19. авг 2019.

FK Malovan ostaje i opstaje i ponovo osvaja turnire

O FK Malovan smo na ovoj stranici pisali 2011. godne i podsjetili se turnira i uspjeha naše ekipe na tim turnirima. Ovaj put pišemo o FK Malovan ,ali sa nekim novim klincima koji dopadljivo, meko, fer, lijepo, ali pobjednički igraju fudbal i brane boje Malovana a sinovi su onih koji su nekada branili boje Malovana i osvajali turnire na kupreškim zborovima, a oni su Siniša, Dejan, Jovan, Petar, Milan.

Vukovljani proslavili Pantelidan
11. авг 2019.

Vukovljani proslavili Pantelidan

Selo Vukovsko na istočnom dijelu opštine Kupres FBiH, karakteristično po dosta toga, neki kažu najžupnije na kupreškoj visoravni, selo sa najstarijim pravoslavnim hramom koji je nekoliko puta rušen i ponovno nicao kao feniks iz pepela, hram koji je tokom prethodnog rata i nakon njega nekoliko puta bio meta neljudi da ga sruše ali neka velika sila i Bog dragi nedadoše, selo sa najmanje povratnika Srba nakon proteklog rata, selo poznato po porodici Popović sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, selo sa karakterističnim izovrima vode koji presušiše pred Drugi svjetski rat ali i pred ovaj prethodni, selo sa velikim brojem civilnih žrtava u Drugom svjetskom ratu, selo nad selima i rasutim i učenim vukovljanima po cijelom svijetu.

Održan peti Sabor „Kod Krsta“
28. јул 2019.

Održan peti Sabor „Kod Krsta“

(Kupres RS 28. Jula 2019. godine) Dana 27.07. 2019. na kupreškoj visoravni u Novom Selu, opština Kupres RS održan je, već tradicionalni „Sabor kod Krsta“ na Debelom brdu postavljen prije pet godina na inicijativu i u organizaciji braće Tukić o. Saše i Simona Turkić, uz blagoslov i maksimalnu podršku našeg kupreškog paroha o. Marka Đurića.

Održan sedamnaesti sabor  porodice Zubić zvani Zgurijada
16. јул 2019.

Održan sedamnaesti sabor porodice Zubić zvani Zgurijada

U selu Omar na Kupresu od 2003. godine već sedamnaesti put održava se tradicionalni skup poridice Zubić, nasljednika Mirka i Mare Zubić, na kojem učestviju direktni potomci ovoga bračnog para, čija je brojka sa snahama i zetovima na prvom saboru 2003. godine bila 187, na osmom saboru 218, a ove 2019. godine brojka potomaka se popela na 255. Ove godine Zgurijada se održavala 12, 13 i 14. jula.