Novosti i informacije

Novosti i informacije

 

Održana Osnivačka skupština Zavičanjog udruženja kuprešana „Međaš“ sa sjedištem u Banja Luci

Održana Osnivačka  skupština Zavičanjog udruženja kuprešana „Međaš“ sa sjedištem u Banja Luci Kao što je već najavljeno nakon održana četiri sastanka Inicijatovnog odbora, dana 7.4.2019. godine u Banja Luci održana je osnovačka Skupština Zavičajnog udruženja kuprešana naziva „Međaš“. Dragi kuprešani neka vam je stećno i čestito formiranje „Međaša“, dugo trajao i njegovao tradicije kupreških Srba njihovih potomaka.
Zoran Duvnjak, 7.4.2019. 10:06:05 Detaljnije

Pomozimo našoj malovanjki Stanislavi

Pomozimo našoj malovanjki Stanislavi Bolest ne bira ali koga će zakačiti nikada se ne zna, naša malovanjka, kupreška Stanislava rođ. Marić već sedam dugih i teških godina se bori sa bolešću, pomozimo joj koliko ko može da prebrodi. Molimo sve one koji se odluče da pomognu Stanislavi da podatke sa imenom i prezimenom dostave u konentar teksta, ili u inbox Malovan razglednca iz rodnog kraja, ili inbox Zoran Duvnjak.
Malovan net., 4.4.2019. 20:23:55 Detaljnije

Ne blijede sjećanja na 3. april 1992. godine, dan našega stradanja

 Ne blijede sjećanja na 3. april 1992. godine, dan našega stradanja Dvadeset sedam godina, više od pola vijeka od stradanja Srba na Kupresu, početka rata u Bih, pogibije Kanlića, Duvnjaka, Marića,Vavana, Ivaza, Sprema, Svitlica, Zubića, Bosnića, Čelebića, Pavlovića, Lugonja, Mašića, i mnogih drugih što položiše živote za naše bolje sutra za svoje potomke, za Republiku Srpsku, neka im je vječna slava i hvala, da počivaju u miru u carstvu nebeskom.
Malovan.net, 1.4.2019. 8:41:46 Detaljnije

Održan 4. sastanak Inicijativnog-osnivačkog odbora za osnivanje Zavičajnog udruženja kuprešana ,,Međaš''

Održan  4. sastanak Inicijativnog-osnivačkog odbora za osnivanje Zavičajnog udruženja kuprešana ,,Međaš'' Dana 31.03.2019. godine u Banja Luci održan je 4. sastanak Inicijativnog-osnivačkog odbora za osnivanje Zavičajnog udruženja kuprešana ,,Međaš.
Zoran Duvnjak, 31.3.2019. 19:56:37 Detaljnije

Održan 3. sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje Zavičajnog udruženja kuprešana ,,Međaš''.

Održan  3. sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje Zavičajnog udruženja kuprešana ,,Međaš''. Dana 22.03.2019. godine u Banja Luci održan je 3. sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje Zavičajnog udruženja kuprešana ,,Međaš. Na sastanku su analizirani izvršeni zadaci za izradu normativnih akata te formiran Osnivački odbor koji je zadužen za pripremu i organizovanje Osnivačke skupštine koja bi se trebala održati početkom aprila mjeseca 2019. godine.
Zoran Duvnjak, 26.3.2019. 20:15:32 Detaljnije

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com