Одржан 2. састанак иницијативног одбора за оснивање Завичанјог удрижења купрешана "Међаш"

Дана 09.03.2019. године у Бања Луци одржан је други састанак иницијативни одбор којем су били присутни Перо Лугоња, Мирко Матић, Александар Лугоња, Душко Шебез, Митар Курељушић и Зоран Дувњак. Тема састанка било је разматрање приједлога статута удружења, амблема, других нормативних аката, као и припрема оснивачке скупштине удружења, која би се требала одржати у априлу мјесецу 2019. године.

Објавио: Зоран Дувњак, у категорији Новости и информације, 9.3.2019. 19:41:21

 Дана 09.03.2019. године у Бања Луци одржан је други састанак иницијативни одбор којем су били присутни Перо Лугоња, Мирко Матић, Александар Лугоња, Душко Шебез, Митар Курељушић и Зоран Дувњак. Тема састанка било је разматрање приједлога статута удружења, амблема, других нормативних аката, као и припрема оснивачке скупштине удружења, која би се требала одржати у априлу мјесецу 2019. године.

Остваривање контаката као и повезивање купрешана, њихових потомака, пријатеља, како у завичају тако и у расејању широм свијета од Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Америке, Канаде, Аустралије, Новог Зеланда, Европе и других дестинација гдје егзистирају наши људи а корјени има сежу са наше висоравни из насељених мјеста Равоног, Вуковска, Малована, Рилића, Бућоваче, Растичева, Благаја, Новог Села, Шеменоваца, Бајрамоваца, Баљака, а све са циљем:

  • окупљања, повезивања и зближавања Срба са Купреса, њихових потомака и осталих чланова Удружења;
  • његовања, презентација и промоција обичаја, историјских, култуних и других вриједности Купрешког краја;
  • организације културних, спортских и других манифестација које имају за циљ презентацију и промовисање културе и обичаја Срба са Купреса;
  • подстицања и развој свих облика сарадње са Купресом и Србима са Купреса широм Републике Српске, Федерације БиХ и свијета;
  • организације стручних скупова, округлих столова и других облика едукације у области заштите историје, културе и традиције Срба са Купреса;
  • сарадње са институцијама власти, удружењима, организацијама у земљи и иностранству;
  • развијања свих облика сарадње са правним субјектима и појединцима који су спремни развијати позитивне традиције и вриједности купрешког краја, српског народа и опште људске вриједности;
  • медијског презентовање и информисање јавности и чланова Удружења;

Сваки од чланова иницијативног одбора добио је конкретне задатке, како би се сви послови у вези са припремом оснивачке скупштине и формирања удружења благовремено обавили.

Следећи састанак иницијативног одбор удружења „Међаш“ заказан је за 23.03. 2019. године.

 
 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.

Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари

Текстови из исте категорије:


Најновије на сајту:

Umro Mirko Duvnjak Mirišan, 12.6.2019. 9:18:03

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован у срцу    Web design: Kreativnije.com