Свим онима који сутра славе светог великомученика и побједоносца Георгија нека је срећна и Богом благословена Крсна слава, а осталим вјерницима нека је срећан и Богом благословен празник!

Срећна слава св. Георгије-Ђурђевдан
5.5.2018.

   Срећна крсна слава Свети георгије

Поштовани посјетиоци сајта, драги маловчани, купрешани, Марићи, Канлићи, Машићи, Бајиле, Деспинићи, Пивачи, Матићи, Чолићи, Крндије, Вулете, Лугоње, уредништво сајта Малован.нет жели вам срећну крсну славу. Да своју славу прославите у вјери у Бога, миру благостању, скупа са својим најближима, пријатељима, рођацима кумовима. Свети  Георгије, како се још у нашем народу често зове Ђурђевдан је веома честа слава у српским  православним породицама и готово свим селима на нашој и вашој купрешкој в исоравни, Ђурђевдан се славио у оба Малована, Благају са свим засеоцима, Вуковску, Равном, Бегову селу.

Данас Срби купрешани своју крсну славу, Свети Георгије-Ђурђевдан, славе у  Сиднеју, Аделаиди,  Перту, Чикагу, Хамилтону, Лондону, Њу Џерсију, Бону, Бечу, Линцу, Паризу,  Београду, Новом Саду, Младеновцу, Смедереву, Нишу, Крагујевцу, Краљеву да не говоримо на Купресу, Бања Луци, Приједору, Бијељини. Боже мили свуда ли нас има, сви и даље славимо своју славу без обзира гдје смо са нама су наша икона, славска свијећа, кољиво и славски колач је хвала Богу са нама.

 
Малован.нет

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари