На духове дана господњег у препуном  храму Свете тројице у Купресу–РС  служена је света архијерејска литургија и ломљен славски колач, те на тај начин прослављена слава храма и општине.

Прослављени духови
7.6.2009.

Купрес-РС 07.06.2009. године - На духове дана господњег у препуном  храму Свете тројице у Купресу–РС  служена је света архијерејска литургија и ломљен славски колач, те на тај начин прослављена слава храма и општине. Литугију је служио парох Томислав Чубриловић уз саслужење свештеника Драгана Матића који је поријеклом из Благаја. Након свете литургије и ломљења славског колача обављена је традиционална литија.

У надахнутом говору након литургије свештеник Матић је поздравио све православне хришћене који су дошли на Купрес да би увеличали славље  и подсјетио да је љубав и праштање саставни дио хришћанске културе и религије  и да без праштања нема истинске вјере. Такође је истакао да сви ми купрешани  треба да преносимо својим наследницима одакле смо и гдје су наши корјени како се неби заборавило ко смо и одакле смо, јер наша дјеца која су рођена далеко од Купреса нису ни Американци, ни Аустралијанци, ни Енглези него вуку корјене и Срби су поријеклом са Купреса.

Славској свечаности присуствовали су многи мјештани Благаја, Новог села, Мрђеноваца, Шеменоваца, Малован, Рилића, Равног, Вуковског  и многи купрешани расејани како по Републици Српској, Србији   тако и они који живе далеко  али долазе, посјећују родни крај и доводе своју дјецу да посјете родно мјесто. На слави и литургији, поред осталих, је био Марић Митар звани Мићо који је са својом кћерком Јеленом дошао из Чикага, затим Марић Јово звани Јоше са супругом из Енглеске,  Кнежић Зоран са супругом и сином из Аустралије, Матић из Аустралије, Курељушић из Њемачке, Војо Дувњак са супругом из Аустрије, Милиновић Марко, храму поклонио крст који је лично донијео из Јерусалима и многи многи други.

 
З.Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Zorane, pozdrav za tebe i tvoju porodicu i jedno veliko hvala na clanku sa zbora iz Blagaja.
Slavko Zdero, Hamilton, Canada, 08. јун 2009.

Facebook коментари